Tester OleoTest
Szybki test ilościowy do kontroli zużycia tłuszczu w procesie głębokiego smażenia. Wspiera system HACCP
Frytura pod kontrolą
OleoTest™ to pewny, szybki, prosty i tani sposób bieżącej kontroli jakości oleju/frytury. Ten kolorymetryczny test umożliwia łatwą i pewną kontrolę obecności wszystkich związków polarnych w tłuszczach używanych do smażenia potraw w ciągu zaledwie 2 minut. Niezmienna jakość produktu jest regularnie potwierdzana przez niezależne laboratoria analityczne. OleoTestTM jest od wielu lat używany na świecie w systemie autokontroli jakości oleju w zakładach gastronomicznych i produkcyjnych oraz przez instytucje kontrolujące te zakłady, które szczególnie doceniają możliwość archiwizacji badań (wynik testu pozostaje niezmienny przez wiele miesięcy). Badanie testem polega na zmieszaniu oleju z specjalnie opracowanym odczynnikiem chemicznym i porównanie otrzymanego koloru z załączonym wzornikiem. W ten sposób można określić pięć poziomów zawartości związków polarnych: 1. 0-5%, 2. 6-12%, 3. 13-16%, 4. 17-23%, 5. >24%
Cechy
- łatwy w użyciu – nie wymaga żadnych umiejętności technicznych ani dodatkowej specjalistycznej wiedzy
- mierzy zawartość % wszystkich związków polarnych dzięki czemu możesz wymienić olej, zgodnie z obowiązującym prawem, tuż przed
- przekroczeniem wartości granicznej
- szybki w działaniu – wynik testu dostępny po ok. 2 minutach
- prosty w obsłudze – nie wymaga żadnych przygotowań, odczynników chemicznych, przyrządów laboratoryjnych
- zawsze gotowy do natychmiastowego użycia – nie wymaga kalibracji ani konserwacji
- łatwy do przenoszenia i przechowywania – może być magazynowany w temperaturze pokojowej
- łatwy do archiwizacji – kolor próbki utrzymuje się przez wiele miesięcy
- nie wymaga wysokich temperatur – temperatura oleju ok. 60°
- nie wymaga filtrowania oleju
- nie wymaga specjalnych warunków przechowywania – temperatura pokojowa
- bardzo ekonomiczny – brak kosztów kalibracji, brak wydatków na naprawy, brak kosztów wymiany z powodu wad
- brak rozpuszczalników – brak ryzyka pożaru lub wybuchu
- bezpieczny w stosowaniu z żywnością
- bezpieczny dla pracowników
- długi termin przydatności do użycia – 18 miesięcy od daty produkcji
Dostępne opakowania:
nr kat. 2031113– OleoTest 10 sztuk.
nr kat. 2031114– OleoTest 25 sztuk.
nr kat. 2031115– OleoTest 50 sztuk.
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/users/imazo/public_html/imazo/wp-content/themes/broly/single-produkt.php on line 110